Erasmus University Rotterdam in Netherlands invites application for vacant PhD, Postdoc and Academic Positions, a public university located in Rotterdam, Netherlands.

Open academic vacancies

5 (5-year) PhD positions in the department Law, Society & Crime  Opens externalThe Department Law, Society & Crime provides a home to researchers in Criminology, Criminal Law, Sociology of Law and Health Law. Research in the Department focuses on four distinct, albeit interrelated research lines: The study of phenomena related to unsafety, insecurity, and …

Project Coordinator Research by Design (0,8 – 1,0 FTE)  Opens externalWithin the Erasmus School of Social & Behavioral Sciences (ESSB) we strive to conduct high-quality, innovative research and provide excellent and relevant education for the purpose of realizing positive societal impact. Therefore, we are constantly looking for ways to further increase this …

Assistant professor Governance of Societal Transitions & Behavioral Change (0,8 – 1,0 FTE)  Opens externalAs an assistant professor you will be contributing to the research and education in the area of Governance of Societal Transitions and Behavioral Change. Today societies are confronted with complex public issues like sustainability, environmental challenges and climate change, and health and well- …

2 (5-jarige) PhD posities in het departement Law & Tax  Opens externalGedreven door haar ambitie om haar positie als toonaangevend onderzoeksinstituut in Europa uit te breiden, is Erasmus School of Law op zoek naar promovendi (5-jarig traject), met 20% onderwijstaken.Functie-omschrijvingHet departement Law & Tax bestaat uit een enthousiaste groep onderzoekers en …

2 (5-year) PhD positions in the department Law & Tax  Opens externalDriven by its ambition to expand its position as a leading research institute in Europe, Erasmus School of Law is recruiting PhD researchers (5-years), with 20% teaching tasks.Job descriptionThe department Law and Tax consists of an enthusiastic group of researchers and lecturers within Erasmus …

2 two-year post-doctoral positions in the Energy Transition  Opens externalThe collaborative and climate-focused research project COM2HEAT is funded by the Dutch Ministry of Economic Affairs and Climate Policy, with a strong consortium with multiple companies and knowledge institutes. The project’s aim is to advance research and technology in heat energy ecosystems. We …

4 (5-jarige) PhD posities in het departement Law & Business  Opens externalGedreven door haar ambitie om haar positie als toonaangevend onderzoeksinstituut in Europa uit te breiden, is Erasmus School of Law op zoek naar promovendi (5-jarig traject), met 20% onderwijstaken.Functie-omschrijvingHet facultaire motto ‘Where law meets business’ staat zonder meer centraal in …

Vacature tutoren (wetenschappelijk docenten) Rechtsgeleerdheid  Opens externalBen jij (bijna) afgestudeerd in Rechtsgeleerdheid en heb je een brede passie voor het recht? Ben je op zoek naar een uitdagende baan waarmee je bijdraagt aan de ontwikkeling van bachelorstudenten Rechtsgeleerdheid? Wil je deel uitmaken van een enthousiast, hecht en sociaal team? Word dan tutor …

Vaardighedendocenten Rechtsgeleerdheid B1, B2 en/of B3 (0,2 – 1,0 fte)  Opens externalHeb jij passie voor taal als juridisch instrument en wil je deze passie delen met de toekomstige generatie juristen en advocaten? Solliciteer dan naar een baan met impact bij Erasmus Universiteit Rotterdam. Wij zoeken enthousiaste vaardighedendocenten die onze bachelorstudenten willen begeleiden …

Wetenschappelijk onderzoeker  Opens externalHet Erasmus Studiecentrum voor Belastingen van Lokale overheden (ESBL) maakt onderdeel uit van het Departement Law & Tax van Erasmus School of Law. Het studiecentrum staat onder leiding van wetenschappelijk directeur prof. mr. dr. A.W. (Arjen) Schep, bijzonder hoogleraar heffingen van lokale …

5 (5-year) PhD positions in the department Law & Markets  Opens externalDriven by its ambition to expand its position as a leading research institute in Europe, Erasmus School of Law is recruiting PhD researchers (5-years), with 20% teaching tasks.Job descriptionErasmus School of Law, Department Law & Markets, is looking for 5 PhD researchers.The overarching …

Junior Researcher Evaluating Societal Impact  Opens externalIn 2019, Erasmus University Rotterdam (EUR) adopted its new strategy “Creating positive societal impact”. This strategy focuses on increasing the societal impact of the university. The many and vast challenges society is struggling with from the individual to the collective level underline the …

Linked Lives and Lifestyles  Opens externalHow do people change their health behaviour in response to health events in people close to them (for instance, the death of a parent due to myocardial infarction, or diagnosis of diabetes type-2 in a spouse or sibling)? To what extent do changes in one spouse’s health behaviour compel the other …

Urban environment features facilitating patients’ healthy lifestyles  Opens externalThe need for research into effective prevention and the promotion of a healthy lifestyle, smart technology that matches the home situation of citizens and the prevention of the risk of chronic diseases is increasing. These developments come together in the Healthy Society program.The aim of the …

PhD student eHealth junior project  Opens externalAs a PhD candidate, you will be part of the eHealth Junior collaboration within the ‘Research on Routes by Consortia’ program of the NWO (Netherlands Organisation for Scientific Research). The eHealth junior project aims to develop a platform with high-quality apps for 1 million chronically ill …

Senior Researcher Humanitarian Studies (Disasters and Climate Change)  Opens externalHumanitarian Studies Centre (HSC) at ISSThe Humanitarian Studies Centre has the mission to develop and advance humanitarian studies in the Netherlands and at the international level, with a special focus on promoting research and education in areas in the Global South that are prone to …

Senior Researcher Humanitarian Studies (Humanitarian Governance)  Opens externalHumanitarian Studies Centre (HSC) at ISSThe Humanitarian Studies Centre has the mission to develop and advance humanitarian studies in the Netherlands and at the international level, with a special focus on promoting research and education in areas in the Global South that are prone to …

Junior Lecturer – PhD Candidate (50% / 50%) in Media & Communication (1.0 FTE, 6 years)  Opens externalWe are looking for two highly motivated Junior Lecturers – PhD Candidates who seek to conduct their PhD research in the context of the research in Media & Communication carried out at the department, as well as teach within the context of the various degree programmes in the field of Media and …

Onderzoeker HTA / gezondheidseconomie (0,8 – 1,0 fte)  Opens externalWat ga je doen? Wij zijn op zoek naar een onderzoeker die: deelneemt aan projectteams ondersteuning biedt bij het ontwerp en de uitvoering van kosteneffectiviteitsstudies (intern) nationale aanpassingen uitvoert voor kosteneffectiviteitsmodellen interviews met relevante stakeholders ontwerpt en …

Kennismakelaar (0,8 FTE)  Opens externalHoe komt het dat sommige jongeren goed hun weg vinden terwijl andere jongeren tegenslagen ervaren? Het consortium Growing Up Together in Society (GUTS) is een samenwerking tussen zeven Nederlandse universiteiten die gezamenlijk antwoord willen vinden op de vraag wat jongeren nodig hebben om goed …

Postdoctoral researcher in innovation management  Opens externalWorking with us in the department of Technology and Operations Management at Rotterdam School of Management, Erasmus University (RSM), your project leverages the collaboration between Delft University of Technology and Erasmus Medical Center, who are developing new bio-imaging and microscopy …

Assistant Professor in Media & Creative Industries (0,8 – 1,0 fte)  Opens externalThe Department of Media and Communication has a vacancy for an Assistant Professor in Media & Creative Industries (0,8 – 1,0 fte). The successful candidate is expected to perform teaching and supervising tasks for the International Bachelor’s programme in Communication and Media …

Lecturer in Media and Creative Industries (0,6 – 0,9 fte)  Opens externalThe Department of Media and Communication has a short-term, temporary vacancy for a Lecturer in Media and Creative Industries (WD) for 0.6-0.9 fte. The successful candidate is expected to perform teaching and supervising tasks for the International Bachelor’s programme in …

Lecturer in Media and Business (0,6 – 0,9 fte)  Opens externalThe Department of Media and Communication has a short-term, temporary vacancy for a Lecturer in Media and Business (WD) for 0.6-0.9 fte. The successful candidate is expected to perform teaching and supervising tasks for the International Bachelor’s programme in Communication and …

Postdoc Horizon Europe project ‘Cultuurcampus’ (0,75 – 1,0 FTE)  Opens externalWe are looking for a highly motivated Post-Doctoral Researcher to conduct impact-driven and participatory research in Rotterdam South. The research tasks will be part of the Horizon Europe New European Bauhaus  project ‘The Cultuurcampus”. The position will also involve liaising …

Healthy Start: promovendus jongerenparticipatie (1 fte)  Opens externalJongeren worden ook wel de ‘toekomstige ruggengraat van de samenleving’ genoemd, maar onderzoek laat zien dat zij zich vaak ongehoord voelen. Initiatieven gericht op maatschappelijke en politieke participatie van jongeren weten grote groepen jongeren (bijvoorbeeld jongeren die …

Postdoc: Veerkracht versterken van kinderen (0,8-1fte)  Opens externalAls postdoc overzie je samen met de projectleider het CORNER project: ‘COllaborative Research on NEighborhood Resilience enablers (CORNER): Promoting children’s wellbeing by unraveling local ingredients for resilience. CORNER is een consortium met leden werkzaam bij universiteiten, …

Postdoc: Impact of algorithmic decision systems in prevention for healthcare professionals (0,8 – 1,0 FTE)  Opens externalIn this project you will study on how algorithmic decision systems (ADS) reconstitute (professional) relationships, knowledge, and responsibilities in the context of prevention. A central premise of the project is that people, technologies, and values co-evolve. The central question you will …

PhD Position in Strategy & Entrepreneurship at Erasmus Research Institute of Management (ERIM), Erasmus University Rotterdam (EUR)  Opens external*(up to) 5-year fully-funded projects & state-of-the-art facilities* About the PhD Position (Job Description) ERIM currently offers the following PhD project within its S&E research programme: –          PhD in Strategic Management & …

Assistant Professor of Accounting (1.0 fte)  Opens externalAs new assistant professor, you are highly motivated to contribute through excellent research, teaching and engagement. You will be expected to teach in English, with a moderate teaching load.Your main tasksYour role will contribute to the future of accounting and business through teaching our …

A PhD candidate investigating user perceptions of the impact of automated decision-making algorithms in mHealth on public values (0,8 – 1,0 fte)  Opens externalOver the past years, the use of everyday healthy lifestyle apps (e.g, Apple Health, Samsung Health, Health Connect, Garmin Connect) has increased dramatically. Many of these mHealth apps collect and generate a large and diverse amount of personal and health data to optimise algorithms that make …

Tenure-track assistant professor in Supply Chain Management  Opens externalRoleAs a tenure-track assistant professor of supply chain management (SCM) in the department of Technology and Operations Management (TOM) at Rotterdam School of Management, Erasmus University (RSM), you’ll be working in a research-led business school. In your work, you are closely involved with …

PhD Position in Decision Neuroscience at the Marketing Management Department at Erasmus Research Institute of Management (ERIM), Erasmus University Rotterdam (EUR)  Opens external*(up to) 5-year fully-funded projects & state-of-the-art facilities* ERIM currently offers the following PhD project within its MKT research programme: –          PhD position in Decision Neuroscience For a list and detailed description of all …

Postdoctoral Researcher as part of an ERC-funded project in critical logistics and racial capitalism (1,0fte)  Opens externalShipping is the backbone of the global economy. 90% of the world’s goods travel by ship. The industry has a global reach and a highly diverse workforce. It is also highly unjust, structured by workers’ nationalities and backgrounds, and shaped by ongoing legacies of racial, colonial, …

Two Ph.D. Positions as part of an ERC-funded project in critical logistics and racial capitalism (2 x 1fte)  Opens externalShipping is the backbone of the global economy. 90% of the world’s goods travel by ship. The industry has a global reach and a highly diverse workforce. It is also highly unjust, structured by workers’ nationalities and backgrounds, and shaped by ongoing legacies of racial, colonial, …

Tenure Track Assistant / Associate Professor in Information Systems  Opens externalAs assistant professor or associate professor on the tenure track in the Department of Technology & Operation Management at Rotterdam School of Management, Erasmus University (RSM), you join the faculty of MSc Business Information Management (BIM) and collaborate regularly with the Erasmus …

Leave a Reply

Your email address will not be published.